Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

V Česku vzniká unikátní aplikace v rámci projektu COVID 19 CZ


Pokud máte zájem získávat upozornění, zda jste přišli do styku s lidmi pozitivně testovanými na koronavirus a tím získat možnost včas reagovat a podstoupit test či preventivní lékařskou prohlídku, můžete využít aplikaci od Seznam.cz.

V Česku vzniká unikátní aplikace v rámci projektu COVID 19 CZ. Ta by měla podle svých tvůrců nákazu poměrně přesně trasovat. 

Tým expertů z Mapy.cz právě vydává aktualizaci pro operační systémy Android i iOS, která by měla díky sdílení polohy upozorňovat na možná setkání s nákazou.  „Polohová data uživatelů budou samozřejmě anonymní a oddělená od ostatních funkcí map. Přihlášení v aplikaci proto nebude potřeba,“ říká šéf vývojářů Mapy.cz Martin Jeřábek.  K účasti postačí uživateli aplikace Mapy.cz dát souhlas se sdílením své polohy. „Aktualizovaná aplikace je dostupná od pátku 20. března večer.
Čím více lidí se zapojí, tím samozřejmě stoupne účinnost naší snahy,“ dodává Jeřábek.  Aktualizovaná verze mobilní aplikace Mapy.cz je zdarma ke stažení pro telefony s operačním systémem Android i pro zařízení s operačním systémem iOS.

Více informací najdete v článku: Chceme zastavit šíření koronaviru, pomozte nám, vyzývá tým Mapy.cz


V Česku vzniká unikátní aplikace v rámci projektu COVID 19 CZ Reviewed by Robynson on 21.3.20 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.