Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Nemocnice v Trutnově začne testovat od příštího týdne


Nemocnice v Náchodě, Trutnově a v Jičíně se již připravují na první pacienty s onemocněním COVD-19. Zřizují na svých odděleních samostatná lůžková oddělení pro nakažené pacienty. Součástí oddělení budou ambulance, v kterých budou proškolené sestry provádět stěry pro zjištění nákazy. 
Vědcům výzkumných laboratoří Elisabeth Pharmacon se podařilo vyvinout diagnostickou soupravu pro detekci koronaviru SARS-CoV-2. Jedná se o prvního oficiálního českého výrobce zdravotnických prostředků, který s touto soupravou přichází a je připraven zajistit dodávky do českých laboratoří. 
 Podle náměstka pro zdravotnictví Aleše Cabicara jde o preventivní opatření. "Chceme být připraveni na situaci, kdy epidemie nabere na síle. V takovém případě budou krajské nemocnice připraveny se o pacienty s COVID-19 postarat." říká náměstek pro zdravotnictví Cabicar (TOP 09)

Vedení Královéhradeckého kraje, pod které tyto nemocnice spadají, uklidňuje, že se jedná pouze o preventivní opatření. Chce být připraveno na situaci, kdy epidemie nabere na síle. „V takovém případě budou krajské nemocnice připraveny postarat se o pacienty s onemocněním COVID-19, kteří budou potřebovat hospitalizaci,“ říká náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09).
Podle hygieniků je aktuálně v Královéhradeckém kraji 14 nakažených. Zatím není nikdo z nich hospitalizován. V celé České republice je podle posledních informací nemocných 572 lidí. 
Nemocnice v Trutnově spustí testování pacientů od příštího týdne. „Prioritně půjde o testování osob, které jsou indikovány krajskou hygienickou stanicí. Pokud bude mít laboratoř kapacitu zpracovávat také vzorky samoplátců, bude nemocnice o této možnosti informovat,“ uvedla mluvčí holdingu Lucie Chytilová. 

Odběrné místo v Hradci Králové je již v provozu.

Ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové již od včerejšího rána funguje odběrové místo pro pacienty s podezřením na COVID-19. Testuje se každý den od 09:00 do 12:00. V tuto chvíli nemocnice testuje pouze pacienty, které sem pošle krajská hygienická stanice nebo infektolog.  
„S ohledem na omezené množství odběrových sad a kapacitu naší laboratoře, kde se testují vzorky z Královéhradeckého a Pardubického kraje, není v tuto chvíli odběrové místo určené pro samoplátce,“ řekl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička

zdroje:
http://trutnovak.com/2U7Nemy
http://trutnovak.com/2Uqzr9x

Nemocnice v Trutnově začne testovat od příštího týdne Reviewed by Robynson on 21.3.20 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.