Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Dekontaminace ZZS po ošetření pacienta s podezřením na onemocnění COVID-19,


V případě, že výjezdová skupina ZZS ošetřuje pacienta s prokázaným onemocněním COVID-19, následuje sled událostí, které zabezpečí, že zasahující záchranáři budou dekontaminováni a sanitka vydezifikována. 

Na přiloženém videu se můžete podívat, jak vypadá dekontaminace záchranáře.




V případě požadavku na plnohodnotnou dekontaminaci zdravotnických záchranářů a sanitky ZZS vyjíždí z centrální hradecké stanice jednotka složená z minimálního počtu 4 až 6 hasičů. V blízkosti Fakultní nemocnice Hradec Králové bylo zřízeno provizorní dekontaminační stanoviště, na které v případě vyhlášení poplachu jede jedna cisternová automobilová stříkačka a měřicí vůz.
Více na stránkách HZS Královehradeckého kraje

V Praze se nákaza koronavirem potvrdila již u 11 hasičů. Podle mluvčí generálního ředitelství hasičů Nicole Studené jsou mimo Prahu koronavirem nakažení pouze dva hasiči, dalších zhruba 200 jich je v karanténě a probíhá u nich testování.


Už více než 10 000 obětí si vyžádala po celém světě nemoc COVID-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru. Česko je stále bez obětí, nakažených má 833 a čtyři uzdravené pacienty.


Dekontaminace ZZS po ošetření pacienta s podezřením na onemocnění COVID-19, Reviewed by Robynson on 21.3.20 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.