Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Teplákový zloděj na Polské ulici

Důkladným šetřením policisté zjistili jeho další protiprávní činnost

Odjel bez zaplacení od benzínové čerpací stanice

Trutnovští kriminalisté v pátek 20. května 2015 rozšířili trestní stíhání cizince, kterého zadrželi trutnovští policisté koncem března 2016 v kradeném vozidle Audi pocházející z Německa v Žacléři. Šestadvacetiletého cizince „navštívili“ ve vazební věznici, kam ho poslal soudce Okresního soudu v Trutnově a tam mu rozšířili obvinění za přečin podílnictví.

Policisté mu totiž navíc ještě kladou za vinu, že začátkem března letošního roku bez zaplacení ujel v bílém vozidle Audi A4 od čerpací stanice na Polské ulici v Trutnově. Díky kamerovým záznamům policisté zjistili, že se jedná o stejného pachatele. Navíc bíla Audi A4 Avant na německých registračních značkách byla přes noc na 1. března 2016 odcizena v Německu. Zřejmě po předchozí dohodě převzal v Německu vozidlo Audi a měl za úkol ho převést do Polska. To se mu s největší pravděpodobností podařilo.




Trutnovští policisté odevzdali přestupek proti majetku, újezd od čerpací stanice v hodnotě tři sta padesát korun ke správnímu orgánu k projednání.




Za přečin podílnictví mu v  případě prokázáni viny hrozí až pět let ve vězení. 

Informace z 23. března 2016:

Řidič byl dopaden a obviněn!

Kradené vozidlo z Německa skončilo v rukou trutnovských policistů!

Trutnovští policisté v pondělí 21. března 2016 odpoledne zadrželi šestadvacetiletého cizince v kradeném vozidle Audi A4 v obci Žacléř. Stejný den s ním policejní komisař zahájil trestní stíhání z přečinu podílnictví.

Mladíkovi policisté kladou za vinu, že v pondělí po předchozí dohodě převzal v Německu kradené vozidlo Audi A4, které měl za úkol převést do Polska. Navigace nastavená v Audině ho do cíle hnala přes Trutnov.  Měl však tu smůlu, že si ho po 600 kilometrech pro něho jistě adrenalinové cesty na Polské ulici v Trutnově všimla policejní hlídka.

Policisté zahlédli dva vozy značky Audi na jedné místní čerpací stanici. Bíla Audi měla německé registrační značky a Audi černá, značky polské. Tuto skutečnost si chtěli policisté prověřit. Zfetovaný řidič černého vozidla však zřejmě „ztratil nervy“ a začal ujíždět směrem na Polsko. Začala honička, která zvedla ze židlí všechny hlídky, které v pondělí sloužily. Cizinec ujížděl vesnicemi rychlostí i přes135 kilometrů v hodině, policisté za ním.

Černá Audi v Žacléři zřejmě z neznalosti prostředí odbočila k 
jedné místní firmě. Zde svým rychlým příjezdem na sebe řidič upozornil. Všiml si ho místní občan, který když uslyšel policejní majáky, dal si jedna a jedna do hromady! Zavolal na linku 158.  Řidič zaparkoval, vzal si z auta batoh a dal se na útěk. Díky této pomoci byl zanedlouho ve křoví vypátrán.

V tu dobu již další trutnovská hlídka nedaleko hraničního přechodu hledala druhé vozidlo bílé barvy. Zhruba kilometr před hraničním přechodem v Královci si ho všimli před kamionem. Vyrazili za ním, Audi však sešlápla plyn a za okamžik byla na polské straně.

Policisté ihned informovali operačního důstojníka o přeshraničním pronásledování. Ten neváhal a okamžitě se spojil s polskými policisty, kteří vyrazili na pomoc.

Díky perfektní vzájemné Česko – Polské spolupráci byl nakonec i řidič druhého vozidla zadržen polskou stranou na jejich území.

 Kriminalisté k rukám státního zástupce v úterý 202. března 2016 zaslali podmět na návrh vzetí „gaunera“ do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově ve středu 23. března 2016 rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně.
V případě prokázání viny mu hrozí až pět let ve vězení.



Teplákový zloděj na Polské ulici Reviewed by Robynson on 27.5.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.