Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Má nemocnice v Trutnově kapacitu pro své pacienty?

Současný ředitel nemocnice v Trutnově se ohradil proti tvrzení zdroje redaktorky Bezděkové (idnes.cz), že není kam uložit pacienty k hospitalizaci.
Trutnovská nemocnice pacienty k hospitalizaci přijímá na všech svých odděleních
„Od začátku roku 2016 jsme z kapacitních důvodů neodmítli jediného pacienta, jehož stav by vyžadoval hospitalizaci, a to ani na interně ani na žádném jiném oddělení. V současné době hospitalizujeme i pacienty z Vrchlabska. Právě proto zvažujeme znovu otevření 15 lůžek na interně.
Normální provoz je na všech našich odděleních, včetně onkologie. Pokud pacientův stav vyžaduje hospitalizaci, přijmeme jej,“ ohradil se ředitel Oblastní nemocnice Trutnov MUDr. Roman Koudele k informacím uvedeným v  MF DNES. (Zdroj prohlášení ředitele nemocnice)

MF Dnes uveřejnila text, ve kterém hovoří o špatné situaci v krajských nemocnicích.   


"Špatná situace je také v dalších krajích. Například na interně v Trutnově na Královéhradecku - oficiálně nemocnice tvrdí, že k žádnému omezení péče nedochází.
„Loni byla uzavřena část lůžek na interním oddělení, ale péči o pacienty pokrývají ostatní oddělení nemocnice, žádní pacienti nejsou odmítnuti,“ uvedlo vedení nemocnice.
Ve skutečnosti nemocnice omezila kvůli nedostatku sester provoz interního oddělení tak, že pacienti, které by jindy nemocnice hospitalizovala, nyní ošetřuje ambulantně a posílá je domů.
„Provoz interny se kvůli nedostatku sester znatelně omezil. Není pravda, co říká vedení, že nedochází k žádné změně péče. Na interně se snížil počet hospitalizací, protože nemají pacienty kam položit. Narůstá počet ambulantních ošetření, lékaři dobře zvažují, koho vůbec hospitalizují,“ svěřil se redakci MF DNES zaměstnanec nemocnice.
Dodal, že pacient přijde do nemocnice s taškou, ale pošlou ho domů. „V některých případech to může být na úkor jeho zdravotního stavu,“ uvedl."

V současné době usiluje krajský zastupitel ČSSD Pavel Trpák o změnu ve vedení nemocnice. Infomace o tom přinesl web Trutnovinky.cz








Má nemocnice v Trutnově kapacitu pro své pacienty? Reviewed by J.R.Roup on 15.4.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.