Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Trutnovská policejní svodka ze dne 19.4.2016

Pomocník ukradl žebřík za čtyři tisíce korun. Vloupání do trafiky a ubytovacího zařízení. Posílání peněz neznámým internetovým obchodům se nevyplácí.

Dostal práci a nevážil si toho!
Ženě odcizil hliníkový žebřík
Včera dopoledne se na trutnovské policisty s žádostí o pomoc obrátila třiasedmdesátiletá žena, které se od domu ztratil hliníkový žebřík za čtyři tisíce korun.
Přivolaní policisté provedeným šetřením ještě ten den zjistili osobu pachatele a poškozené vrátili žebřík, který měl na štěstí ještě lapka u sebe. Jednalo se o „pomocníka“, kterého si žena najala na práci okolo domu. Policistům již dobře známý, třicetiletý muž se dopustil protiprávního jednání i přesto, že byl již v minulosti dvakrát soudem za stejné jednání potrestán.
V nejbližších dnech mu bude ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu krádež, za který mu hrozí až tři roky ve vězení.




Jeho úmysl se nezdařil!
Někdo ho vyrušil?
Trutnovská policie od dnešního rána pátrá po pachateli, který se pokusil vloupat do jedné trafiky v Trutnově. Dle poškozeného lapka nic z objektu neodcizil a škodu způsobil dle dosavadního šetření pouze na majetku.
Obdobný případ policisté z Obvodního oddělení v Trutnově řeší v Náchodské ulici. Zde se dosud neznámý pachatel vloupal do jednoho ubytovacího zařízení.  Ani zde nic neodcizil a způsobil škodu jen na majetku a to ve výši dva tisíce korun.

Muži zákona případy zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu pokus krádeže vloupáním, za který v případě dopadení pachatele hrozí až dva roky za mřížemi.


Pozor na podvodníky na internetu!
Neposílejte peníze předem!
Hned dva obdobné případy podvodu řeší policisté v Trutnově a v Peci pod Sněžkou. Oba poškození si na jednom internetovém e-shopu vybrali zboží, které zaplatili předem na bankovní účet. Jakmile podvodník obdržel finanční hotovost, kupujícím začaly chodit emaily, které je upozorňovali na to, že obchod je zrušen a peníze ani zboží již nedorazí!


V jednom případě se jednalo o částku necelých pět tisíc korun a ve druhém o částku přesahující dvanáct tisíc korun.
Policie České republiky v Trutnově tímto apeluje na všechny občany, kteří nakupují přes internetové prodejny, bazary a jiné portály, nechť jsou obezřetní a vždy si prodávajícího nejprve „proklepnou“ a nikdy neposílají peníze předem!
tz.ŠP


Trutnovská policejní svodka ze dne 19.4.2016 Reviewed by J.R.Roup on 19.4.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.