Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Kus aleje na ulici Polská je ve smrtelném nebezpečí

Kolem českých silnic pokračuje masivní kácení. Ekologové to kritizují – nejvíc jim vadí, že za pokácené staré stromy nejsou vysazovány nové. Podle sdružení Arnika bylo jen mezi roky 2004 až 2011 zlikvidováno asi 100 tisíc stromů v alejích.

Nyní by se mělo mohutně kácet na ulici Polská. Kácet se budou nejen nemocné stromy, ale i ty zdravé. Kácet by se mělo v 300 metrovém úseku směrem od centra na Voletiny. Důvodem je prý stavba svodidel. Alej by měla být vykácena bez náhrady, což znamená, že se nepočítá s tím, že by za svodidly měly být někdy později vysázeny stromy nové.

Na situaci okolo kácení upozornil Martin Just ze spolku Biokontakt:

"Sdílejte prosím, jak můžete. Žijeme v době, kdy o bytí či nebytí staleté aleje může rozhodnout prakticky jeden neschopný úředník. Na základě nápadu jednoho "státního podniku", který jedná jak za dob hluboké totality. Je třeba neustále vymýšlet nové věci a investovat (ve jménu čehokoli - např ve jménu "bezpečnosti") že?"



Kus aleje na ulici Polská je ve smrtelném nebezpečí Reviewed by Robynson on 4.7.17 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.