Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

V trutnovském supermarketu řádil opilec


Víkend na Trutnovsku

Skončil na záchytce

Čtyřiačtyřicetiletý opilec se včera pohyboval v jednom obchodním domě v Trutnově. Choval se hlučně, rozhazoval zboží po obchodě a předstíral krádež tak, že si lahve s alkoholem schoval pod bundu. U pokladny však zboží vyndal a zaplatil. Jelikož svým jednáním obtěžoval zákazníky a obchod nechtěl opustit, přivolaní policisté ho zajistili a následně předali na protialkoholní záchytnou stanici v Hradci Králové. Naměřeno mu bylo 2,71 promile alkoholu v dechu!

Na minulém jednání zastupitelů města Trutnov byla schválena dotace ve výši 70 000 Kč nemocnici v Trutnově, která převoz opilců na záchytku do Hradce Králové zajišťuje.

Jestli člověk pod vlivem alkoholu skončí na záchytné stanici, rozhodují městští strážníci s lékaři zdravotnické záchranné služby. „Pokud komunikuje a je vidět, že je pod vlivem jen lehce ani nebudí veřejné pohoršení, pošlou ho kolegové domů. V určitých stupních opilosti je však nutné k případu zavolat lékaře, který situaci posoudí,“ vysvětluje mluvčí hradecké městské policie Eva
Kněžourová.

Kromě úhrady "cestovného" je však také problém s platbou za služby záchytné stanice. Opilci z celého kraje totiž hradecké záchytce dluží již více než sedm milionů korun. Většina z nich je totiž bez domova, nebo je závislá na sociálních dávkách. Je jen malá pravděpodobnost, že by se kraji u těchto lidí podařilo dluh nějakým způsobem vymoct. Na alkoholové řádění zákazníků hradecké záchytky tak doplácí všichni.

Podle mluvčí hejtmanství Martiny Götzové je vymáhání pohledávek neefektivní a neúčelné a to právě kvůli sociálním poměrům klientů. Krajští radní proto čas od času musí pohledávky prominout.

Na záchytce, která sídlí v nenápadné vilce na okraji Hradce Králové stojí jedna noc 2 000 korun.

Pohřešovaného muže policisté vypátrali a byl v pořádku!

Recepční jednoho penzionu v Peci pod Sněžkou v sobotu ráno na linku 158 oznámila, že pohřešuje hosta z USA, který odešel v pátek v 15 hodin na Sněžku a do současné doby se nevrátil ani o sobě nepodal žádnou zprávu.

Místní policisté s policejním psovodem ve spolupráci s horskou službou naštěstí ještě dopoledne čtyřiašedesátiletého muže v pořádku vypátrali asi kilometr nad dolem Kovárna v Obřím dole.
Pohřešovaný muž uvedl, že předchozí den již nestihl poslední lanovku dolů a tedy musel přespat na Slezském domě. Pokoušel se i o tomto kontaktovat pracovnici penzionu, ale z důvodu jazykové bariéry se mu to nepodařilo. Mobilní telefon sebou neměl.

Trutnovská policie žádá všechny návštěvníky našich hor, aby se VŽDY řídili podle zásad bezpečného chování při pohybu v horském terénu:


  • Vždy naplánovat trasu túry a vybavení na ni (nezapomenout na léky). Túru plánovat dle fyzické a psychické kondice nejslabšího ze skupiny. 
  • S předstihem získat co nejvíce informací o prognóze počasí, sněhové a lavinové situaci.
  • Před ochodem na túru podat informaci o trase a předpokládané době návratu. Tempo na túře zvolit podle nejslabšího ze skupiny.
  • Správně používat mapu, znát druhy značení turistických cest specifické pro jednotlivá pohoří.
  • Znát typy výstražných tabulí a jejich význam
  •  Nepohybovat se mimo značené cesty
  • Mít sebou lékárničku a v případě potřeby umět poskytnout první pomoc
  • Znát kontakty na horskou službu, nebo na Zdravotní záchrannou službu. Mít vždy nabitý a zapnutý mobilní telefon. 
  • Znát zásady chování pro případ zbloudění, pádu laviny, nebo zřícení v exponovaném terénu
  • Nikdy nepodceňovat hory a nevystavovat nezodpovědných chováním do nebezpečí sebe ani ostatní



Vrchlabští policisté od nedělního večera pátrají po pytlákovi, který v Lánově v jetelovém poli ulovil kus srnčí zvěře. Přivolaní policisté šetřením zjistili, že neznámý pytlák ze srnce „jednoročka“ odstranil svalovinu ze zadních běhů a ze zadní části hřbetu zhruba před třemi dny.
Zástupce Mysliveckého spolku vyčíslil škodu přesahující jeden tisíc korun.

Vrchlabští policisté včera dopoledne na jedné benzinové stanici ve Vrchlabí vypátrali čtyřiadvacetiletého muže, na kterého byl v polovině září letošního roku vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž bez problémů následoval policisty, kteří ho ještě ten den předali do věznice v Hradci Králové.





   


V trutnovském supermarketu řádil opilec Reviewed by Robynson on 10.10.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.