Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Krade se i na hřbitovech

Tisková zpráva – 13. června 2016


Hřbitovy terčem krádeží

Škoda přesáhla dvacet tisíc korun

Od uplynulého víkendu trutnovští a královédvorští policisté pátrají po zlodějích, kteří zavítali pro svůj „lup“ na hřbitov.
Ve Dvoře Králové nad Labem dosud neznámý nenechavec odcizil náhrobní kameny za 15 tisíc korun.
Ve Voletinách na Trutnovsku zmizely dvě sošky a pískovcový podstavec. Poškozený vyčíslil škodu na 6 tisíc korun.
Oba případy policisté zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za který hrozí dva roky vězení.


Alkohol za volant nepatří

Nadýchal 1,56 promile

Policisté z Obvodního oddělení ve Vrchlabí v sobotu ráno krátce po 4. hodině kontrolovali řidiče vozidla Peugeot 106 v Horské ulici. Po výzvě k předložení dokladů k řízení vozidla řidič uvedl, že má zákaz řízení a tedy, že o řidičský průkaz přišel. Dechová zkouška navíc ukázala, že řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal 1,56 promile alkoholu v dechu a k požití alkoholu se přiznal. Osmadvacetiletému řidiči muži zákona zakázali další jízdu.

V nejbližších dnech si ve zkráceném přípravné řízení vyslechne podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jeden rok ve vězení.


Dvě elektro kola Scott si v úterý 7. června po 16. hodině v jedné půjčovně v Peci pod Sněžkou zapůjčil muž se ženou z ciziny. Na místě za vypůjčená kola složili vratnou zálohu 3.000 zlotých. Obsluhou byli poučeni o tom, že kola musí vrátit do 18. hodiny stejného dne, to však do současné doby neučinili. Poškozený k odcizeným kolům uvedl, že se jednalo o dvě elektro kola Scott, model E-Genius 720 plus modro-červeno-červené barvy. Škodu vyčíslil na 180 tisíc korun.

Pachatelé jsou podezřelí ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za který jim v případě prokázání viny hrozí až dva roy ve vězení.

Kuriózní nehoda naštěstí skončila pouze lehkým zraněním

Cyklistka narazila do otevřených dveří

Ve čtvrtek 9. června krátce před osmou hodinou ranní vyjížděli dopravní policisté k nehodě, ke které došlo na Pražské ulici ve Vrchlabí.
Dle zjištěných skutečností k nehodě zřejmě došlo tak, že v době když začal řidič vozidla Škoda Felicia otevírat boční dveře, projíždějící cyklistka do nich nerazila. Po střetu dvaačtyřicetiletá žena skončila na zemi. Pro lehká poranění byla převezena do nemocnice k ošetření a poté byla propuštěna do domácího léčení. Škoda na vozidle a kole Author byla vyčíslena na 6 tisíc korun.

tz:ŠP



Krade se i na hřbitovech Reviewed by Robynson on 13.6.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.