Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Bomba na radnici v Hostinném a policisté na lodi

Kontrola rybářů na přehradě Les Království
Do služby jsme „povolali“ policejní motorový člun
V pátek 24. 6. 2016 policisté z Obvodního oddělení ve Dvoře Králové nad Labem provedli kontrolu rybářů a okolí na Přehradě Les Království. Pro výkon služby na vodě místo služebního vozidla využili policejní motorový člun, který mají od minulého roku k dispozici. 
Policisté společně se zástupcem Českého rybářského svazu, místní organizace Dvůr Králové nad Labem se zaměřili na dodržování rybářského řádu, porušování zákazu stanování, kempování, rozdělávání ohňů a jiného porušování zákona.
Během této „akce“ společně na délce 5 kilometrů zkontrolovali dvě desítky rybářů, u kterých nezjistili žádné porušení rybářského řádu či jiného zákona. Pouze dva rybáři byli rybářskou stráží řešeni napomenutím za nedostatečnou přítomnost u svých udic.
S místními policisty byl dále na místě redaktor Českého rozhlasu Radiožurnál a policistka z Oddělení tisku a prevence z Hradce Králové.
Toto opatření mělo příznivý ohlas a kontroly budeme během rybářské sezóny opakovat.




Bomba na radnici v Hostinném
Na linku 112 to oznámil anonym
V sobotu 25. června 2016 před 11. hodinou oznámil anonym, že na radnici v Hostinném je bomba.
Policisté z Hostinného po příjezdu na místo vyklidili budovu Městského úřadu a okolní domy. Poté zkontrolovali odpadkové koše a okolí radnice a městského úřadu ohraničili policejní páskou. Přivolaní policisté dále ve spolupráci s pracovníky ČEZU a RWE provedli odstávku elektřiny a plynu.
Za přítomnosti paní starostky muži zákona provedli důkladnou kontrolu radnice, obřadní síně a chodeb Městského úřadu Hostinné. Při ohledání místa policisté nenalezli žádnou výbušninu.
Na místě zasahovaly policejní hlídky z Hostinného, Dvora Králové nad Labem, Vrchlabí, dále psovod a kriminalisté z Trutnova, kteří si případ převzali a v současné době intenzivně pátrají po pachateli. 
Případ řešíme pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který v případě prokázání viny hrozí až tři roky ve vězení.


Okradl seniorku
Vydával se za přítele jejího zesnulého manžela
V sobotu 25. 6. 2016 vrchlabští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření devětačtyřicetiletému muži ze spáchání přečinu krádež.
Policisté mu kladou za vinu, že v pondělí 20. června 2016 na Komenského ulici ve Vrchlabí pod smyšlenou legendou, že znal manžela poškozené, jí požádal o vypůjčení částky padesát korun. Důvěřivá šestaosmdesátiletá žena vytáhla z nákupní tašky peněženku s tím, že mu peníze půjčí. On však využil toho, že peněženku otevřela, sáhl do ní a odcizil jí pět set korun.
Nenechavec je podezřelý ze spáchání přečinu krádež, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky ve vězení.










Tisková zpráva ŠP
Bomba na radnici v Hostinném a policisté na lodi Reviewed by Robynson on 27.6.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.