Top Ad unit 728 × 90

Koronavirus

Koronavirus, Recent

Velikonoční svátky pod drobnohledem policie

KRAJ - Dopravní hlídky přistihly opilé koledníky i kolednice 

dopravní kontrola_dalekohled_kamera
Velikonoční svátky se nesly ve zcela jarním duchu.  Pondělí velikonoční bohužel mělo pro hlídkující policisty opět pečeť opileckých svátků. 
Celý prodloužený víkend se mohli účastníci silničního provozu setkávat s hlídkujícími policisty a dopravními kontrolami. Na silnicích královéhradeckého kraje se při dohledu vystřídalo celkem 255 policistů, kteří zkontrolovali 2.143 vozidel.
Policisté za Velikonoce přistihli 341 hříšníků, kteří se  provinili proti pravidlům siliníčního provozu. Na místě v blokovém řízení vyřídili 300 přestupků, za které  uložili pokuty ve výši 128.000 korun. Ve 120 případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost.
Devětkrát policisté uložili cizincům kauci, šestkrát po šesti tisících za nebezpečné předjíždění, třikrát po pěti tisících za překročení rychlosti. Celkem tedy od těchto provinilců vybrali dalších 51.000 korun,které propadnou do státní kasy, pokud se řidiči k projednání svého přestupku nedostaví.
alkoholtest
Devět dopravních přestupků policisté zaznamenali na železničních přejezdech, devatenáckrátkrát odhalili nepoužití bezpečnostích pásů a zádržných systémů, dva dopravní přestupky spáchali cyklisté. Motocyklisté se nedopustili žádného přestupku. V 53 případech kontrola odhalila nevyhovující technický stav vozidla. Třikrát za volantem seděla osoba bez platného řidičského oprávnění. Celkem 13 řidičů přistihli muži zákona za volantem pod vlivem alkoholu8 řidičů pod vlivem jiných návykových látek.
Opilcům nevyhnuly ani nehody. Pod vlivem alkoholu bourala cyklistka, kterou našli v pondělí před pátou hodinou odpoledne náhodní svědci v příkopu na Rychnovsku u Nové Vsi. Vyšetřování ukázalo, že ženu na kole nesmetl žádný jiný dopravní prostředek, ale zradila ji rovnováha. Cyklistka do dechového přístroje na zkoušku alkoholu totiž nadýchala 1, 57 promile alkoholu. Zraněnou ženu odvezla sanitka na ošetření do nemocnice. Nehodu policisté dále vyšetřují.
Nutno podotknout, že Královéhradeckému kraj se o letošní velikonoční svátky vyhnuly dopravní nehody s tragickými následky. Zesílený policejní dohled na silnicích tak ukázal, že měl svůj smysl. Policisté svou přítomností působili nejen represivně a výchovně, ale také preventivně.
tz:E.P. ilustrační foto: PČR
Velikonoční svátky pod drobnohledem policie Reviewed by J.R.Roup on 29.3.16 Rating: 5

Žádné komentáře:

Připomínky a komentáře vkládejte pouze pokud se domníváte, že by mohli být ostatním čtenářům k užitku. Pro zachování příjemného klimatu jsou komentáře moderovány.

All Rights Reserved by Info Trutnovák © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Kontaktní formulář

Název

E-mail *

Vzkaz *

Používá technologii služby Blogger.